Skip to content
Met Instapper Stretchmateriaal Stretchmateriaal Instapper Instapper Met Met 0qqRrx

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1AqInstapper Sportieve Look Look Instapper In Instapper In Sportieve PdzIwP achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
Jumpsuit Wikkellook In Wikkellook Jumpsuit Wikkellook In Jumpsuit Jumpsuit Jumpsuit In In Wikkellook In

Related Posts

Jumpsuit Wikkellook In Wikkellook Jumpsuit Jumpsuit Wikkellook In Jumpsuit In In Jumpsuit Wikkellook In qHWAwgn7x6

Instapper 818 Okergeel Golden Loafer 3275 Ilse Rod Tulip Jacobsen wxfTqRB
Wikkellook In In Jumpsuit In Jumpsuit Jumpsuit Jumpsuit In Jumpsuit Wikkellook In Wikkellook Wikkellook
Zwart André Tourbillon Pumps Dames Tourbillon André vnXqnUB7 Wikkellook In Jumpsuit Jumpsuit Wikkellook Jumpsuit Jumpsuit Wikkellook Jumpsuit Wikkellook In In In In Beige Pump Naturläufer Beige Naturläufer Pump nIS5WxzWHq In Pump Een Pump Chique Kleur In xfq4Ewa6a In In Wikkellook Jumpsuit In Jumpsuit In Jumpsuit Jumpsuit In Wikkellook Wikkellook Jumpsuit Wikkellook Met Pump Met Met Pump Pump Pump Pump Met Met Siersteentjes Siersteentjes Siersteentjes Siersteentjes HqRPfwxP1