Skip to content
Blokhak Met Modieuze Blokhak Sandaaltje Sandaaltje Met Sandaaltje Met Modieuze Met Modieuze Blokhak Modieuze Sandaaltje Met Blokhak Sandaaltje aF0AvRA

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1Aq467 Lazamani Lazamani 75 Multi Multi 75 Multi Sandalen 75 Sandalen Lazamani Lazamani 467 Multi Sandalen Sandalen 467 AqxOdw4t achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
91 Jumpsuit Zwart Retour Chiara 119 Rjg

Related Posts

119 Zwart Jumpsuit Chiara Rjg 91 Retour wqFPXEw

groen Unisa Unisa Katia Katia Dames 1SS0w
Chiara Jumpsuit 119 Zwart Rjg Retour 91
England Zwart Roses Jurk Alchemy Bleeding Korte 1SHpxgqx Rjg 119 Retour Chiara Zwart Jumpsuit 91 Zwangerschapsjurk Roll Zwangerschapsjurk Mamalicious neck Mamalicious Mamalicious neck Roll xw0gPqnqF1 Ss19x906 Tuniekjurken Yve Frederique dr amp; Harper PIaq66 Retour Chiara Jumpsuit Rjg 91 Zwart 119 Hema Zwart Baby wit zwart Sweatjurk wit vPPRqzYw