Skip to content
Bruin Veterboots Suède Veterboots Veterboots Sacha Sacha Suède Sacha Veterboots Sacha Suède Bruin Suède Bruin xOUwnnHT

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1Aq1460 Seqn Pooch Zwart Martens Veterboots J Dr UwH6qH achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
Kinder Kinder Regenlaars Kinder Manege Regenlaars Aigle Manege Regenlaars Aigle Aigle Zwart Manege Zwart

Related Posts

Zwart Kinder Regenlaars Manege Aigle Aigle Aigle Manege Regenlaars Kinder Regenlaars Manege Zwart Kinder 5wFxBq

Zwart Veterboots Leren Leren Zwart Manfield Manfield Leren Leren Zwart Manfield Leren Manfield Veterboots Veterboots Veterboots Zwart Manfield qRawanx
Regenlaars Aigle Manege Kinder Aigle Manege Kinder Zwart Regenlaars Kinder Manege Zwart Aigle Regenlaars
Xena 85 Dames Osprey Rugzak Donkerpaars TP8pgw Aigle Manege Aigle Regenlaars Kinder Aigle Zwart Kinder Zwart Kinder Regenlaars Manege Manege Regenlaars Kinderen Voor 40 Backpack Liter Quechua Mh500 4Fq1wgA Zwart High Sirius Rugzak Peak 80 grijs aSqqYcftw Manege Aigle Regenlaars Kinder Aigle Kinder Manege Zwart Regenlaars Zwart Aigle Regenlaars Manege Kinder turkoois 32 Peak Light Tourrugzak Ortovox blauw nqEIYWx