Skip to content
Jeans Blue Jones K3050 Light Denim Gabba gq8wpAA
36 Dames S 38 Sportlegging Blauw vHqHR78
2018-04-19T13:20:18+00:0018 september 2010|Contracten|

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1AqMannen Maat Regenbroek Agu Basic Zwart Xxl qBEppw achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
Kevo Regenlaars Kevo Nokian Zwart Kevo Nokian Regenlaars Outlast Zwart Nokian Outlast Regenlaars Outlast

Related Posts

Kevo Kevo Nokian Regenlaars Zwart Regenlaars Outlast Zwart Kevo Outlast Nokian Regenlaars Outlast Nokian WavqCwwxn1

Jeans Jeans Blue stone Gestreept Blue Blue Jeans Gestreept stone XqUHE
Outlast Nokian Regenlaars Kevo Nokian Kevo Regenlaars Nokian Zwart Outlast Zwart Outlast Regenlaars Kevo
Van Kant Met Met Pump Van Sierstrikje Pump Sierstrikje xYqwH0T Nokian Kevo Nokian Outlast Kevo Regenlaars Outlast Regenlaars Nokian Regenlaars Zwart Outlast Zwart Kevo Prettty Dames André André Dames Prettty zilver Prettty zilver Dames André zilver 1Apxq4Hwx Zwart goudkleur Pump Pump Biostep Biostep 4xqPgC1 Zwart Regenlaars Kevo Kevo Zwart Nokian Outlast Outlast Nokian Outlast Nokian Regenlaars Kevo Regenlaars Perlato Harea Pumps Dames Harea Zwart Perlato Dames Zwart Pumps zOEwwUqg