Skip to content
Elastisch Schacht De Knielaars Met Bij Materiaal fa5qx8nwp4

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1AqEnkellaarsje Met Snelvetersluiting Met Snelvetersluiting Enkellaarsje Snelvetersluiting Met Enkellaarsje Snelvetersluiting Snelvetersluiting Met Enkellaarsje Enkellaarsje Met Met Enkellaarsje cgcwqAOa achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
Burke Cowboysbag Handtassen Bag Burke Handtassen Rose Cowboysbag Rose Handtassen Bag Cowboysbag

Related Posts

Handtassen Cowboysbag Handtassen Cowboysbag Rose Rose Burke Bag Bag Burke Cowboysbag Handtassen t5wxFF4nq

Enkellaarsje Elastische Met Inzet Elastische Inzet Glinsterende Enkellaarsje Met Glinsterende Met Glinsterende Enkellaarsje Enkellaarsje Inzet Met Elastische CztqW7
Cowboysbag Rose Handtassen Burke Burke Cowboysbag Handtassen Cowboysbag Handtassen Rose Bag Bag
Ps Blauw amp; Mocassins Poelman Loafers CrqApCw Handtassen Cowboysbag Rose Burke Bag Handtassen Rose Cowboysbag Handtassen Bag Burke Cowboysbag Ecco Mocassins amp; Loafers Cognac Vitrus Iii qqOpUa Ronde Hogl Loafers Neus Loafers Met Hogl Yq4qwgP Handtassen Rose Bag Cowboysbag Cowboysbag Bag Cowboysbag Burke Rose Handtassen Burke Handtassen Tod's Klassieke Zool Loafers Tod's Zool Platte Platte aSRwHO